2016. július 1., péntek

Sorozat #1 - Lucifer [1. évad]

Bonjour!
Hű, már túl vagyunk a 400 oldalmegjelenítésen, illetve van négy feliratkozóm és eszméletlenül hálás vagyok, amiért ilyen tempóban változnak az adatok! ♥

Előszó
A tévében láttam, hogy reklámozzák, azonnal megtetszett az előzetese és gondoltam miért ne? Vágjunk bele! A poén az, hogy én elkezdtem, anya látott belőle egy részletet, úgyhogy ő is nézni akarta, végül pedig már az egész család látta és imádja! 

Általános tudnivalók
"Ha az alvilág már Lucifer számára is unalmas, akkor az ördög az Angyalok városába megy - és pokolian jó mulatság veszi kezdetét. Lucifer Morningstar sármos és ellenállhatatlan emberi alakot öltve a város lakóinak legsötétebb titkai után vizslat. Amikor egyik kiszemeltje brutális gyilkosság áldozata lesz, a férfi belebotlik az ügyet vizsgáló Chloe Decker nyomozóba, és a fejébe veszi: segít a tettes kézre kerítésében. Hiszen mi okozhatna nagyobb örömöt az ördögnek a Földön, mint az, amit a pokolban is naphosszat végez: a gonoszak büntetése. A probléma csak az, hogy Lucifer nemcsak az ügy, hanem Chloe iránt is mind jobban érdeklődik. A nőre ugyanis láthatóan nem hat a férfi ördögi bája, ez pedig igencsak bosszantja Lucifert, akit számára eddig ismeretlen érzések - például a szimpátia - is ostromolnak. Nem is csoda, ha a férfi agyturkászhoz fordul segítségért. Ráadásként a válófélben lévő Chloe férje - a szintén rendőr Dan - sem nézi jó szemmel Lucifer ügyködéseit, és hogy a káosz teljesen legyen, Isten a Földre küld egy angyalt, hogy győzze meg Lucifert: térjen vissza oda, ahova valóban tartozik."
Oké, egy kis plusz infó még. :3 Bemásolom azt a szöveget, ami minden részben megjelenik, mert egész jól összefoglalja, mi az alap, amit tudni kell a sorozatról. "Az idők kezdetén, Lucifer arkangyalt kiűzték a Mennyekből, és arra kárhoztatták, hogy örökkön örökké a Pokol ura legyen. Ám úgy döntött, hogy kivesz egy kis szabadságot." Nos, Lucifer felvette a Morningstar vezetéknevet, illetve nyitott egy klubbot, hogy aztán elkezdje bűnnel teli életét. De egy haláleset mindent megváltoztat és összehozza drága apukája a nyomozóval. Imádom, hogy mindig azt mondogatja -majd a végén rájöttök, ki hívja így- 'Luci', hogy 'Detective, detective!'.

Szereplők
     Lucifer Morningstar - Tom Ellis [Kedvenc]
     Chloe Decker - Lauren German [Kedvenc]
     Penelope Decker - Rebbeca De Mornay
     Dan Espinoza - Kevin Alejandro
     Trixie Espinoza - Scarlett Estevez [Kedvenc]
     Linda Martin - Rachael Harris [Kedvenc]
     Amenadiel - D. B. Woodside [Kedvenc]
     Mazikeen - Lesley-Ann Brandt [Kedvenc]
     Malcolm Graham - Kevin Rankin

Az évad összegezve
Ez az a sorozat, amiben baromi viccesen tálalják a történetet, minden epizódban van egy rész, amin biztosan röhöghet az ember! Az első részben megismerjük Lucifer életmódját, illetve az egyik barátját. Csakhogy a lányt meggyilkolják -itt már ki is derül, hogy nem lehet megölni őt-, mire nyomozni kezd és Chloe-val, a rendőrrel dolgozik együtt. Aztán ebből az egyszeri alkalomból hirtelen egy egész évad lesz, mert kedvelik egymást. Felbukkan Lucifer testvére, hogy visszaparancsolja a Pokolba, Chloe-nak pedig szembe kell néznie a múltjával, pontosabban egy régi ügyével. Végül pedig ez a két szál összefut és már mindketten foglalkoznak a másik ügyével.
A karaktereket és a színészeket tekintve nagyon elégedett vagyok, mert majdnem mindenkit kedvencek közé sorolhatok! Már az elején beleszerettem Luciferbe, az egója és a humora egyszerűen lenyűgöző! :D Trixie is azonnal megnyert magának, mert nyolcéves létére tökéletesen ki tudja használni az alkalmakat. Ááá, nem imádtam, amikor kihasználta 'Seggfej-nyomozót'! Linda, azaz Dr. Martin is kedvenc karakter, mert Lucifer különleges képessége kihozta a legjobb oldalát és nem az a feszélyezett, idegesítően okoskodó pszichológus. Chloe, Amenadiel, Maze tipikus karakterek, akiket először semlegesnek tekint az ember, aztán megismerjük egy jobb oldalukat és megszeretjük őket! Az évad végére már Dant is kezdtem elviselni, de azért nem esek hasra tőle.
Szerintem az egyik legjobb a sorozatok között és érdemes nekiállni! Minden rész egyedi, nagyon jól fel vannak építve a részek, sokszor izgalmas, vicces a cselekménye. Az érzelmek az elején kevésbé jelennek meg, aztán fokozatosan szerepet kapnak. Tetszik, hogy a karakterek sorsa összefonódik, Lucifer pedig örömmel tesz megjegyzést, ha valaki Istent említi. Különösen az tetszik, hogy a részek címe mindig megjelenik az epizód egy adott pontján, mert egy kis előrevetítést kapunk, hogy vajon miről is fog szólni. Voltak kevésbé eseménydús részek, de mindegyikben megjelent egy olyan kis dolog, ami a későbbiekben fontos lehet. A kilencedik szerintem egy fordulópont volt, mert itt jelenik meg először, hogy Isten talán szándékosan hagyja, hogy Lucifer most kiélvezze az életet, majd elvesz tőle mindent. Az 'Egy pap besétál a bárba...' az egyik legizgalmasabb rész volt, ahol Lucifer igazán megmutatta azt az oldalát, amely meg tudja szeretni az embereket. Az utolsó kettő rész pedig méltó lezárása volt az oldalnak, baromi jól kitalálták! Az utolsó párbeszéd pedig... Imádom! Ennél jobb függővéget nem is rakhattak volna bele!
Muszáj idéznem, mert minden egyes alkalommal megnevettet ez a mondat: "Ó, bocsi, azt hittem, ez az a rész, ahol kegyed távozik azzal, hogy Lucifer ül, jó ördög!"

*****

Spoileres tartalom
A nyomozós filmekben azt utálom a legjobban, hogy mindig a főszereplő egy szerette meghal, aztán az egész végig az a nagy cél, hogy megkeressék a tettest. Itt azonban Lucifer természetfeletti mivoltja miatt bővült a lehetőségek tárháza, aztán több baromi jó ötlettel is előrukkoltak a készítők. Először is ott van az a szál, hogy Amenadiel folyton vissza akarja Lucifert paterolni a Pokolba, ami a végén változik, mert a pasi elkövetett egy nagy hibát; megmentette Malcolm életét. Amit tudni kell, hogy a főszereplőnk, Chloe látta, amikor Malcolm évekkel ezelőtt üzletel és csak ő nem tekinti hősnek, küzd az igazáért. Aztán le akarják kapcsolni a gépről a pasit, így 24 órája van lezárni az ügyet és rájön, hogy más zsaru is volt ott, de ez mellékes, legyen titok, hogy ki! ;) A lényeg, hogy amikor lekapcsolják, Amenadiel visszahozza az életbe és az adóssága miatt, Malcolm ki akarja nyírni Lucifert, aki odaadja a nem-halok-meg-ezzel-érméjét a pasinak, hiszen nem akar visszakerülni a Pokolba. A baj csak az, hogy Lucifer halhatatlan, kivéve Chloe közelében -gondolom, mert szerelmes belé-, így az apja, tehát Isten segítségét kell kérni, mikor haldoklik. Lucifer így él, de cserébe szolgál a Pokolba, és ott van a baromi jó befejezés, az a kicseszett jó függővég, mert valaki megszökött a Pokolbóóól! És igen, itt a második remek ötlet, mert ki tűnt el? Na ki?
Amenadiel: És mit akar Atyánk?
Lucifer: Valaki megszökött a Pokolból. Megláthatta a kiutat, amíg te cselekvésképtelen voltál. Azt hiszem, azt akarja, hogy juttassam vissza a kis börtöntölteléket.
Amenadiel: Ennyi? Hát annyira nem lesz nehéz elkapni egyetlen eltévedt lelket. *nevet*
Lucifer: Hmm...
Amenadiel: Te félsz.
Lucifer: Rohadtul.
Amenadiel: De te sohasem félsz. Ki képes arra, hogy megijesszen téged, testvérem? Lucifer... Ki szökött meg a Pokolból?
Lucifer: Anya.
Hát a drága mamiii! És akkor még ott van a kérdés is, hogy hova tűnt Maze, szóval egy eszméletlenül jó évada számítok a folytatásban!

Részek
     - 1. rész: Az ördög sohasem alszik [Kedvenc]
     - 2. rész: Lucifer ül, jó ördög
     - 3. rész: A sötétség állítólagos hercege [Kedvenc]
     - 4. rész: Férfias apróságok [Kedvenc]
     - 5. rész: Szép cipellők
     - 6. rész: Isten kedvenc angyala
     - 7. rész: Szárnysegéd [Kedvenc]
     - 8. rész: Te is, doktor? [Kedvenc]
     - 9. rész: Egy pap besétál a bárba... [Kedvenc]
     - 10. rész: Apu
     - 11. rész: Szent Lucifer [Kedvenc]
     - 12. rész: #TeamLucifer [Kedvenc]
     - 13. rész: Vigyél vissza a pokolba [Kedvenc]

Mindenképp ajánlom, 
xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése